😊

Yay, tof dat je hier bent! Ik ben erg benieuwd naar wie jij bent, maar tot dat duidelijk is, vertel ik met liefde wie ik ben.

Als klein meisje schreef ik over Vierkant en Driehoek die als vrienden op vakantie gingen en verliefd werden op elkaar. Zo kon ik met mijn gebrekkige (lees gerust: ontbrekende) tekenkunsten ook illustraties bij mijn verhalen maken, net als in echte boeken. Ik kijk naar wat wél kan.

Inmiddels zijn we heel wat jaren en mijn eerste boek, Even goede vrienden, verschijnt begin 2023. Omdat ik leeftijden nietszeggend vind, laat ik het precieze aantal jaren even achterwege. Je mag het natuurlijk altijd vragen.

Goed, terug naar het boek. Op dit moment werk ik fulltime als verslaggever bij Het Parool en presenteer ik een keer per week Vroeg!, de vroege ochtendshow van BNNVARA op NPO Radio 1. Ik geloof er niet in dat tijd ‘overblijft’, maar dat je tijd en ruimte maakt voor iets dat je wil doen. Dat boek over vriendschappen, komt er dus aan! Opgeven kan ik immers niet praktiseren.

Mijn honger naar kennis, niet te verwarren met FOMO, leidt ertoe dat ik het liefst alle nieuwssites, kranten en andere media afstruin op zoek naar het laatste nieuws, achtengrondartikelen en inspirerende (levens)verhalen. Ik ben geobsedeerd door alles wat te maken heeft met onze mentale gezondheid. En omdat ik niet slechts online leef (écht niet), kunnen er ook nog (halve) marathons worden gerend, heel veel haverlattes worden gedronken, gerechten zonder dieren worden gegeten en Pathépassen en Museumkaarten worden uitgebuit. Hoe lang ik over komende marathon wil doen? Korter dan de vorige. Mijn uitdaging van gister is mijn standaard voor vandaag.

Gelukkig zijn er ook minder favorabele kanten: ik kan mijn enthousiasme zelden doseren, wil altijd benadrukken dat er altijd -hoe naïef of kritisch ook- twee kanten zitten aan een verhaal, eet nog steeds suiker, brood en e-nummers, vind dat ik als fietser in Amsterdam altijd voorrang heb en kan geen empathie opbrengen voor laatkomers. Oké, nog ééntje dan: ik ben het productiefst in de ochtend, maar pas aanspreekbaar na koffie.

Meer? Heb je nog vragen, wil je iets over jezelf vertellen of om een andere reden met me in contact komen? Dat kan via hi@raounak.nl.