Ik stop met schrijven voor LINDA.

Het ging zo: kantoordag

Dat was ‘m dan: ik stop na (bijna) twee jaar met schrijven voor LINDA. om aan de slag te gaan bij Het Parool; ik kan me geen mooiere reden bedenken.

De afgelopen twee jaar schreef ik in totaal 582 artikelen voor LINDAnieuws (nu LINDA.). Ik sprak onder andere met een moeder over haar postpartum depressie, met mensen die enorm veel zijn afgevallen, met schrijvers, politici, een toxicoloog, dromenjagers en het zou niet eerlijk zijn om te zeggen dat ze allemaal evenveel indruk op mij hebben gemaakt. Dat is niet het geval namelijk – ik zal daarom ook niet de moeite nemen het stuk op te zoeken dat ik schreef bij de pinguïn die een boot in sprong bijvoorbeeld.

Lijstje?

Als ik een lijstje had bijgehouden met interviews die de meeste indruk op mij hebben gemaakt, dan stond het interview over onschuldige Nederlandse kinderen die niet uit het kalifaat worden gered ergens bovenaan.

Ook het interview met Tom Boltendal maakte veel indruk. Nadat hij (volkomen terecht) eerst weken de tijd nam om te besluiten of hij überhaupt zijn verhaal wilde delen, mailen we drie maanden heen en weer, omdat telefonisch contact geen optie was. Zijn openheid vind ik nog altijd bewonderenswaardig en het fijne is: we mailden laatst weer en het gaat stukken beter met hem! <3

En nu eerlijk…

Maar om eerlijk te zijn: ik heb nooit een lijstje bijgehouden. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat ik kreeg van (voor mij) wildvreemden om hun verhaal te delen met duizenden lezers, dankbaar voor de kennis die ik heb opgedaan en dankbaar voor de kilometers die ik heb kunnen maken.

Nu ga ik weer verder stuiteren, want ik heb me toch een partijtje zin in mijn -sorry voor de woordkeuze- ‘nieuwe uitdaging’.

Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *